/ 01 Jan

Een hondencamera, wat is het en hoe gebruik je het? Handige tips!

De laatste paar jaren winnen producten zoals de Ring deurbel en de Eufy camera’s voor in huis steeds meer aan populariteit. Niet zo gek, want het geeft mensen een veilig gevoel én het zorgt ervoor dat mensen hun eigen spullen in de gaten kunnen houden. 

Om diezelfde reden kan je ook een hondencamera aanschaffen, waarmee je jouw hond in de gaten kan houden én vaak ook met je hond kan communiceren. 

In dit artikel nemen wij je mee in wat dit product is, hoe je zo’n camera op een goede manier gebruikt en waarmee je rekening kunt houden. 

Wat is een hondencamera eigenlijk?

Veel mensen denken bij het horen van het woord “camera”, aan een product waarmee je foto’s maakt. Maar dit dekt niet helemaal de lading van een huisdiercamera. Het is namelijk veel meer dan dat!

Een hondencamera is niks anders dan een soort-van beveiligingscamera, gecombineerd met een app, tweeweg audio en vaak ook een spraakfunctie. Hierdoor kan je jouw hond bekijken, met jouw hond praten, en vaak ook video’s opnemen. Het is dus het ideale product om je hond mee in de gaten te houden, terwijl jij bijvoorbeeld op je werk zit. 

Hoe gebruik je een honden camera?

Wanneer jij een camera hebt gekocht, waarmee je jouw hond in de gaten kan houden, wil je natuurlijk wel weten hoe je het gebruikt. De manier waarop je een camera voor dieren gebruikt én installeert, is afhankelijk van welk product je koopt. Daarom dat wij je nu meenemen in een aantal belangrijke tips.

Tip 1: Zorg ervoor dat je de camera op een vlakke ondergrond plaatst

De eerste tip die wij mee willen geven, is dat je ervoor wilt zorgen dat je de camera op een vlakke ondergrond plaatst. Het liefst op een plaats, waarbij je volledig gebruik kan maken van de lens van de camera. Op die manier heb je zo min mogelijk kans op een dode hoek waarin je niks kan zien. 

Tip 2: Plaats de camera op een hoogte waar jouw hond bij kan

Met deze tip zal niet iedereen het eens zijn, maar wij merken dat onze hond het prettig vindt als de camera op zijn hoogte staat. Hierdoor wordt hij rustiger wanneer we via de camera met hem praten. Onze camera staat dan ook in een open kast in de woonkamer, op de 2e plank. Sommige honden vinden het prettig, andere niet. Daar kom je vanzelf achter. 

Tip 3: Zorg ervoor dat de camera én jouw telefoon altijd opgeladen is

De laatste tip die wij willen meegeven, is dat je ervoor wilt zorgen dat de camera en jouw telefoon altijd opgeladen is. Ons overkomt het wel eens dat de telefoon leeg is, waardoor we niet meer via de app met onze hond kunnen praten. Maar we weten dat onze hond dit wel fijn vindt een paar keer per dag. Daarom dat wij hier tegenwoordig extra scherp op zijn, zodat onze hond zichzelf nooit echt alleen hoeft te voelen. 

Je bent nu een stuk wijzer geworden over de camera voor honden. Mocht je meer willen weten, check dan hondjesinfo.nl voor meer relevante informatie. 

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Exclusiefvoordieren.nl